تبعیض سیستماتیک در آزمون استخدامی سال ۱۴۰۰ دستگاه های اجرایی
- شناسه خبر: 18182
- تاریخ و زمان ارسال: 29 بهمن 1400 ساعت 22:00
- بازدید : 109 بازدید
- نویسنده: نویسنده
بهمن هوتی-پیرو انتشار دفترچه راهنمای نهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه های اجرایی کشور(سال ۱۴۰۰) و اعلام نیاز ۱۴ دستگاه اجرایی به نیروی انسانی فرصت بسیار مناسبی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی علاقمند به خدمت در مشاغل دولتی فراهم شده است.
بیشترین سهم این استخدام متعلق به وزارت آموزش و پرورش می باشد که می تواند نیاز کشور مخصوصا مناطق روستایی را به نیروی انسانی تا حدود زیادی مرتفع سازد . یکی از مهم ترین دغدغه های داوطلبان مناطق کم برخوردارتر کشور که قصد رقابت در چنین آزمون هایی دارند وجود بندها و تبصره های تشویقی است که بتواند داوطلبان مناطق محروم را در رقابت ۳ برابر ظرفیت ماندگار کند چرا که آنها در شرایط نابرابر آموزشی و امکاناتی بسیار کمتر از مناطق برخوردار تحصیل کرده اند.
برخلاف سال های گذشته قانونی تحت عنوان حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در صفحه ۵ دفترچه راهنما قسمت ج ردیف ۳ گنجانده شده است که بیان می دارد:
به ازاي تاهل و نيز هر فرزند دو (۲ درصد)، مجموعاً حداكثر تا ده (۱۰ درصد) به امتياز مكتسبه آزمون كتبي داوطلب اضافه ميشود
تا اینجا همه چیز به روال عادی است ولی متاسفانه در ادامه بعنوان تذکر چنین آورده شده است:
امتيازات مطروحه در بند فوق الذكر، مشروط به آن است كه نرخ باروري شهرستان محل زادگاه داوطلب يا فرزند وي، بالاي ۲/۵ نباشد و مبناي تعيين نرخ باروري، آخرين اعلام رسمي وزارت كشور در زمان برگزاري امتحان مشترك ميباشد.
با توجه به تعاریف فوق متاسفانه یا خوشبختانه طبق آخرین اعلام رسمی وزارت کشور در تمام شهرستان های استان سیستان و بلوچستان نرخ باروری بالای ۳/۴ می باشد.
این به معنای آن است که هیچ داوطلب سیستان و بلوچستانی مشمول این امتیاز نمی شود و جالب تر اینکه تمام استان های کشور بغیر از سیستان و بلوچستان دخیل در این بند می باشند. سیستان و بلوچستان یکی از محروم ترین نقاط کشور در بحث نیروی انسانی ماندگار می باشد که باید با اعمال امتیازهایی فراتر از حد متعارف تا حدودی تناسب مطلوب برقرار شود نه اینکه با اعمال بندها و تبصره های نامربوط که هیچ سنخیتی با قوانین آزمون های استخدامی ندارند تیشه بر ریشه داوطلبان با انگیزه سیستان و بلوچستان زده شود. می طلبد مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان قبل از تاریخ پایان ثبت نام جدیت به خرج داده، کارشناسانه و با دغدغه نسبت به این مهم واکنش نشان دهد چرا که مدیریت منابع انسانی و تقویت نیروی انسانی کارآمد از مهم ترین عوامل توسعه کشور و از جدی ترین مسائل فراروی سیستان و بلوچستان می باشد.