استاندار جديد سيستان و بلوچستان و لزوم همگرايي گروههاي سياسي استان
- شناسه خبر: 15993
- تاریخ و زمان ارسال: 16 مهر 1396 ساعت 19:02
- بازدید : 53 بازدید
- نویسنده: بلوچ پرس
امان الله تمنده رو-شنيده ها از انتخاب قطعي استاندار سيستان و بلوچستان و معرفي ايشان در جلسه امروز يا چهارشنبه هيات دولت خبر مي دهد. تغيير و تحولات مديريتي پس از هر انتخاباتي در كشور طبيعي بوده و هيچ پست و مسووليتي براي هيچكس مانا و پايدار نخواهد بود. در روزها و هفته هاي اخير كه زمزمه هاي تعيين استاندارجديد برسرزبانها بود، فضاي مجازي و محافل ومجالس سياسي استان غبارآلود و پراز شايعات و تخريبها بوده و شاهد رويارويي جناح هاي مختلف و برخي فعالان سياسي طرفدارهر كدام از كانديداهاي مسووليت استانداري بوديم كه جلوه خوبي نداشت. با نشستن مرغ اقبال بر شانه هاي فردي با تجربه كه با سياست آشنا و داراي مشاغل مختلف درحوزه حاكميتي بوده و با استان و مسايل آن آشنايي دارد بايد رقابت هاي سياسي درون استان جاي خود را به همگرايي و وحدت بدهد و همگي براي موفقيت استاندار جديد، دادن مشورتهاي كارشناسي براي توسعه همه جانبه منطقه و كمك به او براي ايجاد تغييرات مثبت و جوانگرايي در ساختار مديريتي استان تلاش كنند. وقت آن است كه رقابتهاي سياسي جاي خود را به گفتگوهاي كارشناسي و ارايه راهكار براي استفاده بهينه از منابع استان و جبران عقب ماندگيها بدهد. قطعا با نشستن استاندار بر كرسي رياست شوراي اداراي استان لابي گري ها براي گرفتن پست هاي شوراي اداري آغاز خواهد شد و فعالان سياسي و گروههاي ذينفوذ بايد بدانند كه فشار و لابي براي گماردن افراد هم جناح، هم قوم و هم مذهب اما ناتوان و ناكارآمد در پستها و مسووليتهاي اداري بزرگترين اشتباهي است كه مي تواند وقت و انرژي استاندار جديد را تلف و همگرايي و وحدت استان را به مخاطره بياندازد. استان به اندازه كافي از برخي مديران عافيت طلب، بله قربان گو، چسبنده به ميز والبته سفارشي آسيب هاي فراواني ديده است.
در شرايط فعلي كه استاندار از نيروهاي بومي استان انتخاب نشده و به نظرمي رسد هم سيستانيها وهم بلوچها با وجود داشتن توانمندي و لياقت شانسي براي استاندار شدن درديگر استانها نيز ندارند كه البته جاي گله و شكايت از دولت دارد اما فضاي درون استان نيازمند آرامش، عقلانيت و صبوري است تا استاندار جديد با مطالعه و بررسي دقيق فارغ از نگاههاي قومي و مذهبي بتواند تيم همراه و كابينه اش را انتخاب كند. آنچه از استاندار مي خواهيم اين است كه با مشورت با نخبگان دانشگاهي، فعالان سياسي همفكر دولت و علما و معتمدين، ازنخبگان و شايستگان توانمند بومي وغير بومي ساكن منطقه براي اداره استان استفاده و راه را براي ارتقاي مديريتي جوانان و بانوان استان فراهم كند.
سيستان و بلوچستان سالهاست بار سنگين محروميت و توسعه نيافتگي را بر دوش مي كشد. مردم استان كه بالاترين راي را به روحاني داده اند ازدولت او و استاندارش انتظار دارند اين بار سنگين را از دوش آنان بردارد و اين ممكن نيست جز با سرمايه گذاري كلان در توسعه زيرساختها و احداث كارخانجات بزرگ صنعتي دراستان، بهره برداري از ظرفيت عظيم معادن، توسعه شيلات و استفاده بهينه از دريا و رونق گردشگري و ترانزيت. تحقق اين امور با بودجه ها و اعتبارات معمول و سالانه محقق نمي شود و بايد ازمنابع صندوق ذخيره ارزي، صندوق توسعه ملي و جلب سرمايه گذاري هاي خارجي براي جبران عقب ماندگيهاي استان استفاده كرد. دولت روحاني و استاندار جديدش بايد بدانند كه وامدار مردم اين استان هستند; بخاطر نجابت و صبوري شان و تحمل سالها فقر و كمبود، بخاطر ميهن پرستي شان و وفا داري به اين آب و خاك، بخاطر مستعد و توانمند بودنشان و بكارگرفته نشدن درعرصه ملي و خويشتن داري شان و بخاطر مرزادار بودن شان و حفاظت از امنيت كشور. نجابت اين مردم و استفاده از آنان در سطوح مديريتي ملي و محلي حقي است كه بر گردن دولت و استاندارجديد دارند. اميد كه اين حق ها پاس داشته شود و اميدها در دولت دوم تدبير و اميد به نا اميدي و ياس تبديل نشود.