اصل، زیربناء و شالوده رشد و پیشرفت یک جامعه در گرو وجود امنیت می باشد
- شناسه خبر: 16048
- تاریخ و زمان ارسال: 18 خرداد 1394 ساعت 19:16
سلمان اربابی – امنیت مهمترین فاکتور و دغدغه ای است که می تواند عامل تجمیع ، پیشرفت و منسجم شدن قدرت ها و تکیه گاههای پیشرفت و ایجاد یک بافت شهری منسجم و متمدن گردد و فقدان آن تمامی زیرساخت ها و پتانسیل های موجود برای ایجاد یک تمدن واقعی و پیشرفته را هرز کرده و رفته رفته یک تمدن نسل اولی را به پایین ترین نسل ها سوق می دهد ، با وجودی که همه ی امکانات و ظرفیت های ترقی در آن تمدن موجود باشند.
اصل و زیربنا و شالوده رشد و پیشرفت یک جامعه در گرو وجود امنیت و عوامل مستمر بوجودآورنده آن بصورت پایدار می باشند که در زیر اشاره ای گذرا به آن خواهیم داشت.
خیلی ها امنیت و نحوه بوجود آوردن آنرا عوامل جبری می دانند که باید به آن ها یادآور شویم در امن ترین کشور جهان “سوئیس” کمترین عوامل انسانی در ایجاد امنیت نقش دارند چرا که زمینه را برای انجام جرم در آن کشور بصورت ریشه ای و از اساس از بین برده اند و در آن کشور فرد هیچگونه انگیزه ای برای ارتکاب آن ندارد ؛ اما عوامل ارتکاب جرم و نحوه از بین بردن آن ها و ایجاد تمدنی خالی از جرم و ناامنی مستلزم ساختاری است که در آن هیچگونه روزنه و چالشی در زندگی افراد برای سوق پیدا کردن به جرم نباشد.
مهمترین عوامل ایجاد و وجود یک منبع اقتصادی در حد کفاف فرد و خانواده اش می باشد که مهمترین عامل ناامنی جامعه کنونی نداشتن ثبات اقتصادی در جامعه می باشد بطوریکه فرد هیچگونه منبع اقتصادی جهت رفع مایحتاج خود در جامعه ندارد و جامعه نیز با توجه به رشد و پیشرفت شهری نتوانسته نیاز مبرم افراد درون خود را برطرف کند که به ناچار فرد به شغل های کذایی و کاذب روی می آورد که خود این شغل ها در هر صنفی ایجاد خطر و ناامنی را برای سایرین بدنبال دارند.
مورد دیگر اعتیاد و وفور مواد اعتیادآور برای جوانان بوده که ناگزیر برای تهیه این مواد و نداشتن صلاحیت فردی برای برگزیدن شغلی مناسب فرد را به سرقت و ایجاد ناامنی وامیدارد و فرد گاهی ناخواسته از شدت خماری حتی به خانواده خود حمله ور می شود که در این میان می توان اعتیاد را بعنوان دومین فاکتور ایجاد ناامنی رده بندی کرد.
اما مورد سوم داشتن بزرگترین مرز خاکی مشترک با دو کشور بی ثبات و همیشه در جنگ پاکستان و افغانستان زمینه را برای تبادل کالاهای اساسی و پرسودی مانند سوخت و آز آنطرف مواد مخدر و اسلحه به این طرف مرز فراهم کرده و در کنار این دو تبادل بی بنیه ما شاهد ورود فرهنگ و انحطاط های فکری از گروه های مختلف در کشورهای همسایه هستیم که هر از گاهی توطئه های شوم استکبار را از این طریق به مرزهای ما وارد کرده و شاهد به خون غلطیدن رعناترین جوانان این مرز و بوم هستیم ؛ مرز و مضرات آن بعنوان سومین عامل در رتبه بندی عوامل ناامنی حائز اهمیت و بررسی می باشد. دلیل بعدی عدم فرهنگ سازی و جذب سرمایه بومی برای برطرف کردن نیاز اشتغال جوانان که موجب سیل عظیم بیکاری گشته و جوانان پر انرژی ما را با مخاطره ترین شغل ها آمیخته کرده است.
و اما نقش مردم در ایجاد امنیت ؛ ریش سفیدان و سرطوایف ها جایگاه ویژه ای در بین مردم دارند و باید همیشه انسانیت را بر خواسته های نفسانی و قومی – طایفه ای ترجیح داده و همه را به اتحاد و انسجام دعوت کنند بدین صورت اولین گام های پیشرفت و حضور نیروهای متخصص جهت احداث زیرساخت های امنیتی را فراهم کرده ایم.