تنها راه نجات سیستان و بلوچستان از تشنگی گسترش آب شیرین کن ها است
- شناسه خبر: 17936
- تاریخ و زمان ارسال: 12 دی 1400 ساعت 10:47
- بازدید : 27 بازدید
- نویسنده: سردبیر
به گزارش بلوچ پرس، معین الدین سعیدی در مورد انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان گفت: بی آبی در سیستان و بلوچستان به مرز خشکی رسیده است و اگر چاره اندیشی در این راستا صورت نگیرد شاهد فجایع انسانی خواهیم بود. تنها راه خلاصی سیستان و بلوچستان از بحران و تشنگی استفاده از آب شیرین کنها است؛ در دنیا استفاده از آب شیرین کنها یک روش مرسوم برای بهره برداری از آب است که بیش از ۶۰ درصد از این آب شیرینها در حال حاضر در خلیج فارس احداث شده است اما متاسفانه سهم کشور ما در بهره برداری از این آبها بسیار ناچیز است.
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی افزود: کشور ما از جنوب و شمال در محاصره آبها است و متاسفانه نتوانستیم از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. با توجه به مصوبات قانون برنامه ششم توسعه به ویژه ماده ۳۶ آن تکلیف به استفاده از آب شیرین کنها برای بهره برداری از آب است که به بهترین شکل ممکن از دریای عمان و خلیج فارس انتقال بدهیم.
انتقال آب دریای عمان با همکاری دو وزارتخانه
وی ادامه داد: انتقال آب از دریای عمان با توجه به موقعیت جغرافیایی و زیست محیطی نگرانی کمتری دارد، بر اساس طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان؛ وزارت نیرو با همکاری وزارت صنعت و معدن و تجارت مکلف است تا سرمایهگذاری، برداشت، نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان را با اولویت انتقال آب به سیستان و بلوچستان را فراهم کند.
نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: با توجه به خشکسالیهای متمادی، کمبود منابع آبی زیرزمینی و خالی شدن سدها هیچ چارهای غیر از شیرین سازی آب دریای عمان برای رفع تشنگی سیستان و بلوچستان نداریم و حتما باید منابع مالی آن به درستی برآورد شود؛ در موضوع انتقال آب از هرمزگان به کرمان؛ شرکتهای صنعتی کرمان پیشگام شدند.
دو حالت برای تامین مالی نتقال آب
سعیدی با اشاره به هزینههای مالی این طرح تاکید کرد: با تصویب طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان؛ وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت اگر بنای استفاده از اعتبارات دولتی برای اجرایی شدن این طرح را دارند اقدام به اختصاص ردیف بودجهای مشخص کنند و اگر تمایل دارند که بخش خصوصی به این زمینه ورود کند زمینه حضور آن را مهیا کنند.
عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: سیستان و بلوچستان با مشکلات عدیدهای همچون بی آبی مواجه است و بسیاری از شهرستانهای این استان از کنارک گرفته تا دشتیاری با اینکه در کنار دریا قرار دارند هنوز شبکه پایدار آبی ندارند، کمی خوشبینانه است که اجرا شدن این پروژه را در کوتاه مدت در نظر بگیریم، بی آبی سیستان و بلوچستان یک ضرورت انکار ناپذیر است و باید جزو دغدغههای اصلی دولت و مجلس باشد.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان وبلوچستان در پایان خاطر نشان کرد: از منابع آبی مشترک، کشورهای همسایه حداکثر استفاده را میبرند و اما در شهرهای مرزی همچون سیستان و بلوچستان با مشکل بی آبی مواجه هستیم؛ بهترین گزینه برای رفع تشنگی سیستان و بلوچستان، بهره برداری از آب دریای عمان به واسطه آب شیرین کنها است.