“بت تباهگ” زینت بخش سفره های مردم جنوب استان سیستان و بلوچستان در موقع سحری
- شناسه خبر: 17696
- تاریخ و زمان ارسال: 2 تیر 1394 ساعت 12:54
- بازدید : 36 بازدید
- نویسنده: نویسنده
به گزارش بلوچ پرس، تباهگ از اصلی ترین غذاهای مخصوص ماه مبارک رمضان اهالی جنوب استان سیستان و بلوچستان که بیشتر در وعده سحری روزه داران تناول می شود و از مخلوط برنج و دیگر افزودنی های خوراکی در میان گوشت خشک شده گوسفندی بنام پابوندیگ که خود اهالی پرورش می دهند تهیه می شود.
تباهگ یک غذای سنتی و بسیار خوشمزه است که اگر در سفره ای ۱۰ نوع غذا وجود داشته باشد تباهگ را نسبت به بقیه غذاها ترجیح می دهند و در اکثر سفره های ماه مبارک رمضان غذای تباهگ را مشاهده می کنیم.
رحیم بخش بلیده ای بخشدار پارود شهرستان سرباز و از معتمدین این منطقه می گوید: تباهگ از گوشت گوسفند درست می شود و ده روز قبل از رمضان کسانی که توانایی مالی دارند یا خود از گوسفند بهره مند می باشند نسبت به ذبح گوسفند اقدام می کنند و گوشت آن را لایه لایه کرده و به نمک و انار خشک شده آغشته می کنند که در پایان آن را زیر یک سقف یا در یک مکان گرم آویزان می کنند تا خشک شود.
وی می افزاید: نمک اندود کردن یا انار گذاشتن روی گوشت به منزله این است که یکی از راه های نگه داری گوشت بوده و همچنین طعم گوشت را ترش و به اندازه کافی شور می کند.
تباهگ یکی از غذاهای بسیار محبوب در بین مردم این منطقه می باشد که بر هر غذای دیگری آن را ترجیح می دهند بطوریکه در این ایام و در ایامی که عید قربان می باشد بو، عطر و طعم آن به مشام آدمی می رسد.
کار آماده سازی خوراک تباهگ از قرن ها پیش در میان مردم جنوب استان سیستان و بلوچستان متداول بوده و تهیه آن یک هفته تا ده روز زمان می برد.
لازم به ذکر است، تباهگ نه تنها غذای لذیذ و محبوب اهالی جنوب استان سیستان و بلوچستان است بلکه طرفدارانی نیز در خارج از استان سیستان و بلوچستان دارد.