استاندار سیستان و بلوچستان: آینده نگری شهرداران لازمه مقابله با مخاطرات طبیعی استان می باشد
- شناسه خبر: 17340
- تاریخ و زمان ارسال: 21 مهر 1394 ساعت 16:34
به گزارش بلوچ پرس,علی اوسط هاشمی روز سه شنبه در نشست شهرداران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دید صرفا خدماتی نباید مدنظر شهرداران باشد افزود: این استان همواره با مخاطرات طبیعی مختلف نظیر خشکسالی، زلزله بیش از هشت ریشتر در سراوان، سیل و غیره رو به رو بوده به همین سبب ضروری است شهرداران با اتخاذ رویکرد کارشناسی نحوه مدیریت امور شهری را در این زمینه در اولویت کاری خویش قرار دهند.
وی اظهار داشت: جابه جایی جمعیت یکی دیگر از مسائل مهم است به طوری که در پنج سال اخیر در کشور پنج میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جابه جایی صورت گرفته که ۷۰ درصد از روستا به شهر و بقیه از شهری به شهری دیگر بوده است.
وی ادامه داد: در این راستا با توجه به اینکه در سیستان و بلوچستان پدیده خشکسالی وجود دارد و این امر منجر به گسترش حاشیه نشینی در برخی از شهرستان ها به ویژه زاهدان، زابل و چابهار شده است شهرداران باید با تدابیر لازم تهدید جابه جایی جمعیت را به طور جدی مورد توجه قرار دهند.
وی تاکید کرد: برنامه محوری با رویکرد علمی پژوهشی باید در این زمینه برای کل استان در نظر گرفته شود و راهکار عبور از آن نیز مدنظر قرار گیرد.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه حاشیه نشینی حاصل رهایی است گفت: متاسفانه این پدیده ضمن به وجود آوردن انواع مشکلات اجتماعی، فرهنگی و غیره درصد آسیب پذیری را ناشی از پدیده طبیعی نظیر سیل و زلزله افزایش می دهد.
هاشمی تاکید کرد: زمین های اطراف شهر باید با نصب تابلوهای مشخص و مدیریت لازم مورد کنترل قرار گیرد و با متخلفانی که اقدام به گسترش حاشیه نشینی می کنند با همکاری فرمانداری و نیروی انتظامی برخورد قانونی انجام شود.
وی با بیان اینکه در آینده نزدیک استان های دارای ساحل محوریت پیدا خواهند کرد گفت: با توجه به این امر باید در طرح های تفصیلی و آمایشی شهرهایی نظیر چابهار دقت لازم صورت گیرد.
وی گفت: ۳۷ شهردار سیستان و بلوچستان باید اتاق فکر داشته باشند تا با ایجاد ظرفیت مطلوب، خزانه فکری آنان هرروز تغذیه شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه باید به صنعت خانه سازی ارزان اندیشید و از فناوری روز برای ساختمان سازی بهره گرفت گفت: شهرداران باید مشاور ارشد مردم در این زمینه باشند و به آنان الگو دهند.
وی گفت: هم اینک مجموع ظرفیت تولید برق استان هزار و ۱۰۰ مگاوات است که برای گسترش آن نیروگاه هزار مگاواتی در چابهار کلنگ زنی شده، ۵۰۰ مگاوات در دست مطالعه و ۸۸۰ مگاوات نیز فردا قرارداد آن امضا می شود.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در هفتم اسفند امسال گفت: بعد از برجام می تواند یک مجلس کارآمد شکل گیرد زیرا بر مردم کاملا مشخص است که باید دارای چه توان ملی باشیم و مجلس باید جایگاه چه شخصیت هایی باشد.
وی ادامه داد: کسی باید وارد عرصه رقابت امروز شود که به تعبیر ماندگار حضرت امام خمینی(ره) عصاره فضائل ملتش باشد آن هم ملتی که تاریخ دار، شناسنامه دار، ریشه دار و اهل خرد است.
وی ادامه داد: وظیفه همه ماست از آنانی که می توانند در این جایگاه نقش ایفا کنند و توان ملی خود را برای اوج گرفتن کشور در عرصه داخلی و جهانی نشان دهند را ترغیب و حتی خواهش کنیم که پا به عرصه رقابت گذارند.
وی تصرح کرد: شهرداران باید آمادگی همراهی و همکاری با فرمانداران و بخشداران در زمینه برگزاری انتخابات را داشته باشند تا رای چند میلیونی ملت با سلامت، دقت و رعایت امانت داری و بی طرفی جمع آوری شود.
وی تاکید کرد: مهم نیست نتیجه چیست بلکه سلامت و کفایت و راه یابی انسان های خرد ورز و برخوردار از نگاه وسیع به حق انسانی در بخش های مختلف برای رساندن مجلس به یک مجلسی که دولت از آن حساب ببرد، ضامن سلامت و پیشرفت کشور و حاکمیت قانون و برنامه محور و اهل تعامل با دولت باشد و نظرات موافق و مخالف در این بخش خودنمایی کند، مهم است.
وی با اشاره حادثه منا گفت: باید علت این حادثه مشخص شود زیرا دیگر امروز عصر کتمان و سانسور نیست بلکه عصر آفتابی بودن مباحث است.
استاندار سیستان وبلوچستان گفت: ۳۷ سال تمامی قدرتهای جهان همه توان خود را علیه ایران اسلامی بکار بردند اما در پایان همه اینها ملت ایران بر مبنای دانایی محوری و آگاهی بر حقوق خود و اصرار بر آن ثابت کردند که خواستن توانستن است.
وی ادامه داد: همه قدرت ها را ۲۲ ماه پای میزمذاکره تا این سطح کشاندن کارهر کشوری نیست مگر کشوری که به این مرحله از باور رسیده باشد که می تواند باور ملی خود را سرمایه کند.
وی افزود: هرحکومتی که مردم خود را فارغ از هر تفاوت و تنوعی خوب پذیرا باشد و نقش دهد این ملت هیچ گاه از جریان باز نمی ایستد و راه خود را باز می کند.
وی گفت: محصول این ۲۲ ماه بودن در مسیر دیپلماسی فعال سیاسی آن هم دست دیپلمات های حرفه ای، کاربلد و با اخلاق دستاوردهای خوبی را برای کشور به همراه داشت.
وی بیان کرد: اگر همه کشورهای مسلمان همانند ایران به این سبک از حکومت داری و بودن بر موضع برگرفته برحق ملی و مردمی خویش ثابت بمانند و راحت خود را هزینه دیگری قرار ندهند و به جای رفتن زیر نفوذ قدرت های دیگر خود را زیر قدرت خدایی ببینند دامنه وسیعی از دگرگونی و تحول در جهان اسلام ایجاد می شود.