عدم دعوت مولانا عبدالحمید به مراسم تحلیف ریاست جمهوری دوازدهم با انتقاد و واکنش گسترده مواجه شد
- شناسه خبر: 17308
- تاریخ و زمان ارسال: 15 مرداد 1396 ساعت 8:11
- بازدید : 26 بازدید
- نویسنده: نویسنده
به گزارش خبرنگار بلوچ پرس،با توجه به اینکه مولوی عبدالحمید نماینده و نماد مدیریتی اهل سنت کشور محسوب می شود و در زمینه های مختلف مورد وثوق آحاد جامعه اهل سنت کشور قرار دارد،عدم دعوت از ایشان در مراسم تحلیف ریاست جمهوری که روز گذشته به میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار شد با واکنش گسترده کاربران در فضای مجازی استان سیستان و بلوچستان مواجه شده است.
با وجود اینکه اهل سنت کشور انتظار دارند از نخبگان و شایستگانشان در بدنه مدیریتی کشور استفاده شود،اما به نظر میرسد با توجه به اقدام روز گذشته که موجب انتقاد شدید عموم مردم استان سیستان و بلوچستان شده است دولت دوازدهم نیز با بی توجهی به نماد اعتدال و عقلانیت اهل سنت کشور در عدم دعوت به مراسم تحلیف،نمیتواند این خواسته های دیرینه جامعه اهل سنت را برآورده نماید.
در این گزارش سعی شده است تا به بخش کوچکی از واکنش ها در فضای مجازی پرداخته شود.
بر پایه این گزارش محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از دعوت نکردن مولانا عبدالحمید در مراسم تحلیف ریاست جمهوری طی رشته توئیتی تاکید کرد: اگر عدم استفاده از اهل سنت در کابینه را با محدودیتها توجیه میکنند،دعوت نکردن از مولوی عبدالحمید در مراسم تحلیف را چگونه توجیه میکنند؟
یکی دیگر از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی با توجه به حواشی مراسم تحلیف ریاست جمهوری نوشت: شرمنده بزرگان اهل تسنن شديم.
فاطمه سعیدی خاطر نشان کرد: به نظر مى رسد از نگاه متوليان برگزارى مراسم تحليف رئيس جمهور، فضاى مجلس شورای اسلامی فقط براى اهل تسنن و بزرگانشان تنگ بود چه آنكه تمامی اقشار و گروه ها و اقليت ها جزء اهل تسنن حضور چشمگيرى داشتند.
سعیدی ادامه داد: اشتباه بزرگ مجلس شورای اسلامی به عنوان ميزبان اين مراسم در عدم دعوت از بزرگان اهل تسنن ايران قابل چشم پوشى نيست،رسم برادرى را به جا نياورديم و به عنوان يك نماينده مجلس از اين اتفاق شرمنده ام.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نیز در ارتباط با عدم دعوت از مولوی عبدالحمید به مراسم تحلیف حسن روحانی در مجلس شورای اسلامی گفت: منتظر توضيح مجلس شورای اسلامی در خصوص دليل عدم دعوت از مولوی عبدالحميد به مراسم تحليف هستيم.
رضا با وفا اظهار داشت: بي تدبيری و كج سليقگی رئیس و هيات رئيسه مجلس شورای اسلامی در عدم دعوت از مولوی عبدالحميد و ديگر چهره های مورد اعتماد و احترام اهل سنت به مراسم تحليف قابل پذيرش نيست.
محمد امین دهواری از فعالین اجتماعی،اصلاح طلب و عضو شورای اسلامی شهر سراوان در اینخصوص گفت: بي توجهی به حاميان اعتدال با برنامه ريزی و فشار تندروها صورت مي گيرد،مراسم تحليف در حالی برگزار شد كه با همه خوبی هايش چند كمبود و ضعف اساسی داشت.
دهواری افزود: در مراسم تحلیف دوازدهم علاوه بر خالی بودن جای مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی سردار سازندگی و مرد روزهای سخت و سید محمد خاتمی رهبر اصلاحات و محبوب دگر اندیشان،سومين غائب اين نشست مولانا عبدالحميد پيشوای اهل سنت ايران بود مردی كه در سالهای اخير نقش بسزايی در اعتدال و حركت صلح جويانه جامعه داشته است .
وی ادامه داد: جامعه اهلسنت ايران اعتراض خويش را نسبت به عدم حضور بزرگان در مراسم تنفيذ و تحليف اعلام ميدارد، و توجيه ميزبانی مجلس براي هيچ كس قابل قبول نيست مجلسی كه اكثريت آن را معتدلين تشكيل مي دهند،از نمايندگان معتدل مجلس شوراي اسلامی انتظار می رود نسبت به اين روند اعتدال زدايی اعتراض كنند.
عضو شورای عالی استان سیستان و بلوچستان در پایان یادآور شد: دولت بدهكار جامعه اهل سنت می باشد،با انتصاب مديران شايسته اقوام و مذاهب جبران مافات كند.
نماینده سابق مردم ایرانشهر و توابع در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: عدم دعوت از جناب مولانا عبدالحمید در مراسم تحلیف ریاست جمهوری در مجلس شورای اسلامی از نکات بسیار کلیدی و بیانگر این است که برای عده ای محدود وحدت جامعه ایران اسلامی قابل هضم نیست.
محمد سعید اربابی اظهار داشت: بدون شک پیگیری مطالبات اهل سنت ایران، تلاش برای انسجام بیشتر جامعه بوده و هیچوقت تاکنون بوی سهم خواهی نداشته است،چه بسا گروههای کوچک چند ده نفره امروز مدعی سهم خواهی از حاکمیت و دولت هستند اما بزرگان اهل سنت در راستای افزایش وحدت بسیاری از کمبودها و نارسایی ها را با جان و دل پذیرفته اند و سعی داشته تا با بیان منطقی و قانونی زمینه حذف برخی نگاههای منفی در برخی موارد را فراهم آورند.
وی در پایان با انتقاد شدید از عدم دعوت مولانا عبدالحمید خاطر نشان کرد: وقتی که معاون وزیر آب یک کشوری که اولین بار اسم آن کشور را امروز از زبان جناب آقای دکتر لاریجانی شنیدیم جزء مدعوین و حضار مجلس بوده و میتوانند امنیت ملی کشورمان را تضمین نمایند،چطور شخصیتی که الحق و الانصاف برای مشارکت اهل سنت ایران در انتخاباتها (خاصا انتخابات اخیر) و سایر مراسم ملی سنگ تمام گذاشته و بارها نیز توسط گروههای افراطی منطقه مورد تهدید قرار میگیرد،جایگاهی در بین حداقل ۱۰۰۰ صندلی نداشته باشد.