کمیسیون های مشترک اقتصادی و آموزشی و فرهنگی با نقش فعال بخش خصوصی بین سیستان و بلوچستان و قندهار تشکیل شود
- شناسه خبر: 17053
- تاریخ و زمان ارسال: 23 شهریور 1396 ساعت 13:49
- بازدید : 32 بازدید
- نویسنده: نویسنده
به گزارش بلوچ پرس، علی اوسط هاشمی چهارشنبه شب در نشست مشترک مسئولان استان سیستان و بلوچستان با والی و مسئولان ولایت قندهار افغانستان در زاهدان بیان کرد: تشکیل کمیسیون های مشترک اقتصادی و آموزشی و فرهنگی با نقش فعال بخش خصوصی ماحصل نشست هیات دو طرف ایرانی و افغانستانی باشد که هر سه ماه یکبار بطور پایدار و منظم جلسات آن برگزار شود.
وی اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران دو سیاست کلان توسعه روابط خارجی با اولویت کشورهای همسایه و ایجاد معاونت اقتصادی در نمایندگی های وزارت خارجه ایران را راهبرد خود قرار داده است که این رویکرد دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران پشتوانه محکمی برای اشتراک داشته هایمان است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با ایجاد کنسرسیوم مشترک، آماده سرمایه گذاری های مشترک برای راه اندازی خط هوایی کابل – چابهار ، ایجاد نیروگاه برق ، فرآوری و بسته بندی محصولات برای صادرات ، خط کشتیرانی در چابهار و واحدهای صنعتی در افغانستان هستیم. وی ادامه داد: آمادگی واگذاری زمین در منطقه صنعتی رامشار سیستان برای سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی و تامین نیروی کار آن نیز به نسبت مشترک با هدف صادارت داریم .
استاندار بیان کرد: قطر لوله خط انتقال گاز به سیستان با هدف صادرات گاز از ۲۴ به ۴۳ افزایش یافت و آمادگی داریم همزمان با انتقال گاز به سیستان به افغانستان هم گاز بدهیم. وی اضافه کرد: ایران آمادگی فنی و اجرایی خوبی برای انتقال خط لوله گاز به کشور دوست و همسایه دارد. وی ادامه داد: تا زمان انتقال خط لوله گاز به افغانستان آمادگی داریم گاز به صورت فشرده به این کشور را تامین کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مشکلات تجار و بازرگانان افغانستانی در خصوص اقامت و ویزا مرتفع خواهند شد زیرا توسعه روابط در گرو حل این مسائل است و باید به مرحله ای از تفاهم برسیم که دیگر مانعی در مسیر فعالیت هایمان نباشد.
وی عنوان کرد: ایران برای راه اندازی کنسولگری در زرنج مرکز ولایت نیمروز افغانستان آمادگی دارد و خواستار تاسیس کنسولگری افغانستان در چابهار برای تسهیل روابط شد. هاشمی با بیان اینکه تجار و بازرگانان افغان از طریق دریای عمان و سواحل مکران تا آفریقا می توانند طی طریق کنند، گفت: برای تسهیل در سرمایه گذاری بیشتر تجار افغان سود بازرگانی را در این بندر تا ۲۵ درصد تخفیف می دهیم.
استاندار با اشاره به افزون بر ۹۴۰ میلیون دلار سرمایه گذاری صورت گرفته در بندر چابهار تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه کشور تاسیس سازمان توسعه سواحل مکران پیش بینی شده است که تحقق آن فرصتی ناب برای توسعه روابط است.
وی بر محور شدن بخش خصوصی در تعاملات اقتصادی بین ۲ کشور تاکید کرد و اظهار داشت: حاضریم سایت پتروشیمی در چابهار به سرمایه گذاران افغانستانی بدهیم تا نیازهایتان را در کنار ساحل جست و جو کنید.
استاندار از آمادگی امضاء تفاهمنامه آموزشی و درمانی در سطوح مختلف ، اعزام استاد و پذیرش دانشجوی خارجی با توجه به برخورداری استان از سه دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انسانی توانمند خبر داد.
وی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری برای تحصیل رایگان فرزندان افغان در ایران افزود: با توجه به هزینه تحصیل و خرید کتب رایگان دیگر مانعی برای تحصیل آنان وجود ندارد که اینها از نوع نگاه متفاوت مردمان دو کشور همسایه با هم حکایت دارد.
هاشمی تصریح کرد: این نوع نگاهها حکایت می کند که مردم ۲ کشور دوست و همسایه ایران و افغانستان با هم به زیست مشترک رسیده اند بنابراین توسعه روابط با تنوع خاص را انتظار داریم.
استاندار بر روان سازی فعالیت ها در گمرک ، تشکیل کمیسیون مشترک بین دو کشور هر سه ماه یکبار ،برگزاری نشست مشترک بین سفرای سه کشور ایران، افغانستان و هندوستان، رفع ابهامات بانکی تجار افغانستانی در ایران، تسریع در امضای تفاهمنامه برای راه اندازی پل دوم درمرز ایران و افغانستان تاکید کرد.
بر پایه این گزارش زلمی ویسا والی قندهار نیز طی سخنانی در نشست مشترک با استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه محکم شدن روابط تجاری و بازرگانی ایران و افغانستان به نفع هر ۲ کشور است افزود: بندر چابهار به دلیل دسترسی به آبهای آزاد اهمیت خاص سیاسی و تجاری برای تجار افغانستان دارد زیرا تجار ما که متحمل خسارتها و هزینه های گزاف می شدند را از انحصار برخی کشورها خارج می کند.
وی اظهار داشت: قیمت پایین تعرفه ها موجب می شود که باززگان افغانستان کالاهای خود را از طریق بندر چابهار وارد کنند.
والی ولایت قندهار افغانستان بیان کرد: تقاضا داریم زمینه مساعد تحصیل جوانان قندهار در دانشگاههای سیستان و بلوچستان فراهم شود.
وی افزود: با توجه به ظرفیت عظیم بندر اقیانوسی چابهار تجار کشور ما می توانند حجم مبادلات اقتصادی خود را نسبت به وضعیت کنونی افزایش دهند .
محمد یوسف یوسفی تاجر ملی افغانستان در نشست هیات های دو طرف گفت: برای اینکه چابهار یک انقلاب اقتصادی در منطقه ایجاد کند باید قوانین آن استثناء و تصمیمات آن انقلابی باشد زیرا نمی توان با برخی محدودیت های به اهداف کلان اندیشید.
وی خواستار رفع محدودیت برای تردد تجار افغانستان ، کاهش مدت زمان صدور و میزان وثیقه برای ویزای تجار در راستای توسعه مراودات طرفین شد.