۳ هزار نفر از جامعه کارگری سیستان و بلوچستان در دوره های آموزشی شرکت کردند
- شناسه خبر: 16464
- تاریخ و زمان ارسال: 21 مهر 1400 ساعت 17:12
- بازدید : 30 بازدید
- نویسنده: بلوچ پرس
به گزارش بلوچ پرس به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان، مهرداد جهاندیده اظهار داشت: کاربست ملی مطالعه شیوع شناسی پیشگیری از اعتیاد ( طرح کاج ) از سال ۱۳۹۵ در راستای منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص فراهم سازی بسترهای سلامت اجتماعی در جامعه، از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان اجرایی” طرح ملی استقرار مداخلات پیشگیری از مصرف مواد در جامعه کار و تولید(طرح کاج)” با رویکرد سبک زندگی سالم در واحدهای تولیدی، صنعتی ۵۰ تا ۵۰۰ نفر آغاز شده است.
وی افزود: بر این اساس، تاکنون این طرح در ۴۷ واحد تولیدی، صنعتی ۵۰ تا ۵۰۰ نفر در سیستان و بلوچستان اجرایی شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: طرح کاج شامل ۳ بسته خدمتی با عناوین آموزش سبک زندگی سالم- ارزیابی وضعیت سبک زندگی کارگران و رتبه بندی کارفرمایان سلامت محور برای گروه های هدف کارکنان و کارگران در محیط های کاری طراحی شده است که در قالب لوح فشرده در اختیار مسئولین ایمنی و بهداشتیاران واحدهای تولیدی و صنعتی قرار گرفته که در این طرح بعنوان بهبان تلقی می شوند.
جهاندیده با تاکید بر اینکه ارتقای سلامت کارگران، ارتقای سطح سلامت در جامعه است گفت: کارگران نیروهای مولد جامعه بوده و در شرایطی که توسعه همه جانبه اولویت کشور است تامین سلامت آنها ضرورت دو چندان پیدا می کند.
وی افزود: براساس تفاهم نامه همکاری با شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر ، معاونت اجتماعی نیروی انتظامی ، اداره کل بهزیستی و سازمان های مردم نهاد ، تلاش ها و اقدامات موثری در توانمندسازی کارگران سراسر استان در این زمینه صورت گرفته که با جدیت بیشتری نیز ادامه می یابد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان به دستاوردهای اجرای این طرح در استان هم اشاره کرد و گفت: انتخاب کارفرمای سلامت محور و خانه بهداشت نمونه در سطح کشور از جمله آثار درخشان اجرای طرح کاج برای سیستان و بلوچستان بوده است.
جهاندیده اظهار داشت: هماینک ۵۱ خانه بهداشت کارگری در استان با تعداد ۵۷ نفر بهداشت یار کار در کارگاهها، واحدهای تولیدی و صنعتی فعالیت دارند.
وی تاکید کرد: طبق مفاد قانون کار، کارفرمایان واحدهای تولیدی و صنعتی با ۵۰ نفر نیروی کار و بیشتر با هدف تامین سلامت کارگران، اعضای خانوادههای آنها و همچنین ارتقای دانش بهداشتی و ایجاد رفتارهای مناسب بهداشتی بین کارگران و کارفرمایان مکلف به تاسیس و راه اندازی خانههای بهداشت کارگری هستند.