وجود مرز و بازارچه های مرزی عامل حیات و رونق اقتصاد استان/ تاکید نمایندگان استان سیستان و بلوچستان بر توجه حداکثری به فرصت مرزها
- شناسه خبر: 16117
- تاریخ و زمان ارسال: 28 آذر 1394 ساعت 22:22
- بازدید : 24 بازدید
- نویسنده: بلوچ پرس
به گزارش بلوچ پرس، مرزها در مناطق دور افتاده و بدون کمترین زیر ساخت اقتصادی و درآمدزایی همچون استان سیستان و بلوچستان بعنوان تنها نیروی مولد درآمد و کار مردم محسوب می شوند که این مهم می تواند از ساختار ایجاد شده و منظم و قانونی دولت جهت تجارت باشد یا بصورت غیر عرف و نامعمول آن که به قاچاق و تجارت قاچاقی از آن یاد می شود.
نباید این نکته از دید کارشناسان و دولت دور بماند که تنها سرمایه مردم این استان وجود باغات کشاورزی بودند که در دوره خشکسالی بدلیل بافت سنتی قالب در این صنف تمام آن به نابودی یا نقصان جبران ناپذیر پیش رفت که تنها عامل حیات و رونق اقتصاد در استان وجود مرز و بازارچه های مرزی می باشد.
متاسفانه عدم توجه دولت های گذشته به این امر مهم باعث تجارت کالاهای قاچاق شده که به اقتصاد کشور هم لطمه وارد می کند از همین رو اکثر و جمیع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان به راه اندازی بازاچه های مرزی و همچنین ایجاد زیرساخت های لازم جهت رونق گرفتن آن ها تاکید اکید دارند.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در این باره می گوید: متاسفانه بازارچه های مرزی استان سیستان و بلوچستان فعال نمی باشند، هر چند اخیرا معبر مرزی کوچکی باز شده که این موضوع نیز روال عادی خود را طی نمی کند و با توجه به این که زیرساخت ها برای بازارچه مرزی این استان مهیا است، دولت موظف است که مشکلات بیکاری و فقر مردم این منطقه را با بازگشایی کامل مرزها حل کند.
سیدباقر حسینی می افزاید: متاسفانه در مناطق محروم و مرزی هیچ شغل و حرفه مناسبی برای جوانان جویای کار وجود نداشته و این مناطق به حال خود رها شده اند، بنابراین تنها راهکار ممکن برای جلوگیری از بیکاری بازگشایی بازارچههای مرزی در استان می باشد.
وی با بیان اینکه فعالیت رسمی بازارچههای مرزی جلوی مهاجرت بی رویه مرزنشینان را می گیرد، ادامه می دهد: با داشتن بازارچه های رسمی می توان شاهد افزایش اشتغال و درآمد برای شهروندان مرزی بود و هم جلوی واردات کالاهای بی کیفیت قاچاق را گرفت و با فعالیت بازارچه های مرزی نیز جلوی مهاجرت بی رویه روستائیان و نقاط مرزی را به شهرهای دیگر کاهش می یابد و مردم در این مناطق ماندگار می شوند.
نماینده مردم شهرستان های جنوبی استان نیز بر ضروت ایجاد یک برنامه مدون برای بازارچه های مرزی تاکید می کند و می افزاید: متاسفانه بازارچه های مرزی استان سیستان و بلوچستان بالاخص کنارک و چابهار چندان فعال نبوده و از رونق اقتصادی خوبی برخوردار نیستند.
یعقوب جدگال تاکید می کند: استان سیستان و بلوچستان به سبب مرزی بودن و به ویژه مرز دریایی که تنها امکان ایران برای دسترسی به آبهای آزاد است از موقعیت ممتاز و راهبردی برخوردار بوده که باید با برنامه ریزی جامع از آن استفاده کرد، حال دولت باید اکنون که شرایط اقتصادی نوید روزهای خوش را می دهد به گونهای رفتار کند که چابهار هر چه زودتر به توسعه پایدار برسد و با ایجاد یک برنامه مدون در خصوص بازارچههای مرزی می توان از قاچاق سوخت که بلای جوانان ما می باشد جلوگیری کرد.
مهرداد جهاندیده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با تاکید بر بازگشایی مرزها و ایجاد تعاونی های مرزنشینی در روستاهای مرزی استان سیستان و بلوچستان بیان می کند: تعاونیهای مرزنشینی نقش تأثیرگذاری در رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و تثبیت جمعیت در مرزها دارند و با توجه به اهمیت این تعاونیها شایسته است برای سرمایهگذاری در مناطق مرزی مشوقهای لازم ایجاد شود و یکی از اهداف تأسیس بازارچههای مرزی و تعاونیهای مرزنشینان ایجاد فرصتی برای بالا بردن سطح رفاه عمومی مردم در مناطق مرزی است.