پیشنهاد راهاندازی گمرک سراوان همچنان روی میز مسئولان اجرایی است
- شناسه خبر: 14880
- تاریخ و زمان ارسال: 26 آبان 1391 ساعت 15:26
- بازدید : 27 بازدید
- نویسنده: نویسنده
به گزارش بلوچ پرس،هدایت الله میرمرادزهی اظهار داشت: درخواست ما از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این بوده که به وضعیت مناطق مرزی استان سیستان وبلوچستان رسیدگی شود.
نماینده مردم سراوان،سیب،سوران و زابلی در مجلس نهم با اشاره به اینکه منطقه سراوان حدود ۳۸۴ کیلومتر مرز دارد، افزود: در هرجایی که مرز وجود دارد از آن به عنوان یک فرصت استفاده میشود.
وی با بیان اینکه وجود مرزها باعث بهبود وضعیت معیشتی مردم آن استان یا شهرستان میشود، تصریح کرد: در منطقه سیستان و بلوچستان دقیقاً بالعکس این مسئله مشاهده میشود. وضعیت معیشتی مردم به جای اینکه بهتر شود به دلیل نبود زیرساختهای اصلی و مهم بدتر شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی در ادامه از نبود گمرک و بازارچههای رسمی در منطقه سروان انتقاد و نسبت به وضعیت بد اقتصاد خانوارها اظهار نگرانی کرد و افزود: وضعیت معیشتی مردم استان سیستان و بلوچستان به نسبت سایر استانها و نقاط مرزی بدتر است.
وی با اشاره به اینکه در منطقه سراوان،زابلی و سیروان هیچ کارخانهای فعالیت نمیکند و با یادآوری اینکه خشکسالیهای ۱۴ ساله کشاورزی سیستان و بلوچستان را از بین برده است، تصریح کرد: کشاورزانی که در حال حاضر به دلیل نبود آب امکان کشاورزی ندارند باید چگونه فعالیت و امرار معاش کنند؟
عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مردم منطقه با تأکید بر ضرورت تقویت و راهاندازی بازارچههای مرزی همچنین ایجاد گمرک در سراوان افزود: مدتهاست که به دولت پیشنهاد ایجاد بازارچههای مرزی و گمرک رسمی را مطرح کرده ایم اما هیچ اقدامی برای راهاندازی پایانه حمل و نقل و احداث جادههای ترانزیتی در این منطقه صورت نگرفته است.
نماینده مردم سراوان،سیب،سوران و زابلی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایجاد اداره گمرک رسمی در سراوان به صادرات کالاهای مازاد نیز کمک میکند، یادآور شد: پیش از این در منطقه دزک سراوان گمرک وجود داشت که در حال حاضر بسته شده است.
وی با بیان اینکه ۱۲ سال است که اعلام کردهایم نیاز به گمرک رسمی داریم، تصریح کرد: راه اندازی گمرک در منطقه سراوان برای دولت مگر چقدر هزینه دارد که تاکنون انجام نشده است.
نماینده مردم سراوان،سیب،سوران و زابلی در مجلس اعلام کرد: درحالی که معادن سنگ آهن و گرانیت این منطقه غیرقابل استفاده مانده و استخراج نمیشوند مردم با توجه به خشکسالی و نبود بازارچههای مرزی چگونه امرار معاش کنند.